DE DAG VAN WILLEM

Willem is Recruitment Consultant bij Primatch HR Groep. Hij helpt opdrachtgevers bij hun recruitmentvraagstukken. Ieder vraagstuk vraagt om een andere aanpak en oplossing. De één heeft hulp nodig met een jobmarketing campagne en de ander wordt begeleid met een werken-bij website. Dit zorgt ervoor dat een werkdag nooit hetzelfde is!

Home » Dag van Willem, Recruitment Consultant

DE DAG VAN EEN recruitment consultant

08:30 UUR

Als ik ’s ochtends in het zonnetje en via de Piushaven op kantoor aan kom, start ik mijn dag met een kopje koffie. Drie keer per week starten we de dag met een teamoverleg, waar we zowel onze cijfers als actiepunten bespreken. De andere ochtenden start ik met het checken van mijn mail en houd ik de sollicitaties bij die in TOOL2MATCH zijn binnengekomen.

10:00 UUR

Vorige week zijn wij gebeld door een nieuwe potentiële klant. Samen met een collega rijden we naar de eerste afspraak van de dag, waar we samen zitten met de Directeur, Marketing- en HR-Manager. Fijn dat zij er alle drie bij kunnen zijn, dit zijn namelijk de belangrijkstee contactpersonen waar ik als consultant mee wil schakelen.

13:00 UUR

We waren om 12.00 uur terug van de afspraak, waardoor we met een aantal collega’s nog even naar de AaBe fabriek konden lopen voor de boodschappen. Na de lunch ga ik meteen aan de slag met het maken van een offerte als opvolging van de afspraak, checken van mijn mail en schrijf ik een vacaturetekst voor een klant waar ik 4 uur per week interim voor actief ben.

15:00 UUR

Bij een klant, waar het invullen van de vacatures moeizaam ging, hebben we een 23plusone sessie gehad om de kernwaarden van het bedrijf naar boven te halen. Na de succesvolle sessie heb ik een plan van aanpak geschreven hoe ze dit verder kunnen uitwerken in hun arbeidsmarktcommunicatie. Om 15.00 uur ga ik dit uitkomst van de sessie en het plan van aanpak presenteren bij de klant.

17:00 UUR

De afspraak is afgelopen. Het is vrijdag dus dat betekent dat we een borreltje met alle collega’s drinken. Het zonnetje schijnt, waardoor ik na de borrel weer lekker via de Piushaven naar huis kan lopen. Op het einde van de dag ga ik nog even sporten om de week goed af te sluiten. Maandag weer een nieuwe werkdag!

meer lezen?

Susan is verantwoordelijk voor de vormgeving en het bouwen van werken-bij websites. Een werken-bij website is de basis van employer branding. Susan: “Ik vind het leuk om opdrachtgevers te verbazen met een werken-bij website zowel qua vormgeving als techniek!”.